flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Розгляд Варвинським районним судом протоколів про адміністративні корупційні правопорушення

17 жовтня 2017, 15:34

За 9 місяців 2017 року Варвинським районним судом розглянуто чотири протоколи про адміністративні корупційні правопорушення щодо двох осіб.

Зокрема, Кухарський сільський голова Колот Микола Михайлович притягнутий до відповідальності за ч.2 ст. 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення за вчинення дій в умовах реального конфлікту інтересів в його службовій діяльності, який виник під час складання та надання характеристики за місцем проживання на свого сина Колота С.М. На нього накладено стягнення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень.

Іншою особою, яка притягнута до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення у виді штрафу в розмірі 3400 гривень, є депутат Варвинської селищної ради Панченко Сергій Вікторович. 1976 року народження, мешканець смт. Варва. Його також було притягнуто до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 172-7 КУпАП за те, що він взяв участь в голосуванні на сесії Варвинської селищної ради за рішення про надання йому права оренди земельної ділянки та не повідомив депутатів Варвинської селищної ради про реальний конфлікт інтересів, тобто, що рішення сесії стосується земельної ділянки, яка виділяється саме йому.

Згідно ч.І ст. 1 Закону України «Про запобігання корупції» під реальним конфліктом слід розуміти суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливає на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень, або на вчинення чи не вчинення дій під час виконання вказаних повноважень. Приватний інтерес - будь-який майновий чи немайновий інтерес особи, у тому числі зумовлений особистими, сімейними, дружніми чи іншими позаслужбовими стосунками з фізичними чи юридичними особами, у тому числі ті, що виникають у зв’язку з членством або діяльністю в громадських, політичних, релігійних чи інших організаціях